Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, recorduri extraterestre, după calificarea în turul 3! Bornele atinse de sârb

Dani Morar

Actualizat 05/07/2023 la 22:39 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în turul 3 la Wimbledon, după victoria cu 6-3, 7-6, 7-5 în fața lui Jordan Thompson. Sârbul a stabilit noi recorduri incredibile pe iarba londoneză, unde nu a mai pierdut din 2017, de peste 1200 de zile.

Thompson - Djokovic - Wimbledon Rezumat

Novak Djokovic a obținut o victorie foarte muncită în turul 2 la Wimbledon, în fața lui Jordan Thompson. Australianul a reprezentat primul test de la acest turneu pentru sârb, a cărui experiență și-a spus însă cuvântul.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Nole a stabilit noi recorduri uluitoare după calificarea în turul 3, acolo unde încep cu adevărat duelurile grele. Stanislas Wawrinka sau Tomas Martin Etcheberry, al 29-lea favorit, vor lupta pentru un loc în 16-imi și apoi să pună capăt supremației sârbului de la All England Club.
3 recorduri incredibile stabilite de Novak Djokovic, după victoria cu Thompson:
  • 350 de victorii în turneele de Grand Slam (doar Federer și Serena Williams au mai multe: 369, respectiv 367)
  • 30 de victorii consecutive la Wimbledon
  • 41 de victorii consecutive pe terenul central de la Wimbledon
Pentru Djokovic a fost a 41-a victorie consecutivă pe Centre Court, unde nu a mai pierdut din 2013. Atunci, Andy Murray câștiga finala de pe iarba londoneză în 3 seturi, scor 6-4, 7-5, 6-4, și devenea primul britanic ce ridică trofeul, din 1936 încoace.
Djokovic are 7 titluri la Wimbledon și poate egala recordul lui Roger Federer, care s-a impus aici de 8 ori. Nole e la doar 5 victorii de această performanță uluitoare, iar Mats Wilander nu își pune problema că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme sau mai târziu.
Novak a câștigat al 11-lea tiebreak consecutiv în 2023 la turneele de Grand Slam. În era Open, doar Pete Sampras, cu 12 tiebreak-uri la rând, în 1994, are cifre mai bune.
Citește și:

Novak Djokovic, în turul 3 la Wimbledon

Campionul de pe iarba londoneză a închis runda inaugurală în doar 30 de minute, în ciuda celor 7 ași serviți de adversarul său. Djokovic nu a servit vreun as în primul set, dar a avut procentaj maxim pe primul serviciu.
Setul 2 a durat mai mult de o oră, iar australianul a opus o rezistență mult mai mare. Ambii jucători și-au păstrat serviciul, iar Thompson a reușit să ajungă în tiebrek, după ce a condus cu 5-4 și 6-5.
La 6-6, Novak s-a concentrat extraordinar și s-a impus cu 7-4. De această dată, sârbul a servit 7 ași, însă adversarul său a fost din nou peste, cu 8. Thompson a salvat și două mingi de break în setul care a durat o oră și 6 minute. În setul 3, acesta s-a impus cu 7-5 și a obținut biletul pentru 16-imi.
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon este programat în perioada 3 - 16 iulie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo