Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon | Novak Djokovic, un munte de fairplay, după victoria 350 în turneele de Grand Slam! Ce a spus despre adversar

Dani Morar

Actualizat 05/07/2023 la 23:06 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în turul 3 la Wimbledon, obținând victoria cu numărul 350 în turneele de Grand Slam. Sârbul a fost plin de fairplay la adresa lui Jordan Thompson, cel care a opus foarte multă rezistență în seturile 2 și 3, însă s-a văzut învins în cele din urmă.

Thompson - Djokovic - Wimbledon Rezumat

Novak Djokvic e în turul 3 la Wimbledon, după victoria cu 6-3, 7-6, 7-5 în fața lui Jordan Thompson. A fost succesul cu numărul 350 pentru sârb la turneele de Grand Slam, care a stabilit alte recorduri incredibile pe iarba londoneză, unde nu a mai fost învins din 2017.
Nole a fost extrem de fairplay la interviul de după meci, vorbind la superlativ de cel pe care l-a învins. Campionul de la Wimbledon a declarat că nu își dorea un asemenea adversar în acest punct al turneului și doar ghinionul a făcut ca australianul să nu câștige vreun set.
"Nu știu dacă voiam să îl întâlnesc atât de devreme în acest turneu. Felicitări pentru el, pentru prestația lui. A fost puțin ghinionist, dar a făcut un meci mare.
Încerc să mă bucur de fiecare moment petrecut pe Centre Court. Este un privilegiu uriaș, în special la această vârstă la care încerc să mă lupt cu armele celor tineri. Nu știu cât va mai va mai continua, dar am mers atât de departe, atât de bine", a declarat Nole, după calificarea în turul 3 de la Wimbledon.
Citește și:

Novak Djokovic a stabilit recorduri uluitoare după calificarea în turul 3 la Wimbledon

Nole a stabilit noi recorduri uluitoare după calificarea în turul 3, acolo unde încep cu adevărat duelurile grele. Stanislas Wawrinka sau Tomas Martin Etcheberry, al 29-lea favorit, vor lupta pentru un loc în 16-imi și apoi să pună capăt supremației sârbului de la All England Club.
3 recorduri incredibile stabilite de Novak Djokovic, după victoria cu Thompson:
  • 350 de victorii în turneele de Grand Slam (doar Federer și Serena Williams au mai multe: 369, respectiv 367)
  • 30 de victorii consecutive la Wimbledon
  • 41 de victorii consecutive pe terenul central de la Wimbledon
Pentru Djokovic a fost a 41-a victorie consecutivă pe Centre Court, unde nu a mai pierdut din 2013. Atunci, Andy Murray câștiga finala de pe iarba londoneză în 3 seturi, scor 6-4, 7-5, 6-4, și devenea primul britanic ce ridică trofeul, din 1936 încoace.
Djokovic are 7 titluri la Wimbledon și poate egala recordul lui Roger Federer, care s-a impus aici de 8 ori. Nole e la doar 5 victorii de această performanță uluitoare, iar Mats Wilander nu își pune problema că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme sau mai târziu.
Novak a câștigat al 11-lea tiebreak consecutiv în 2023 la turneele de Grand Slam. În era Open, doar Pete Sampras, cu 12 tiebreak-uri la rând, în 1994, are cifre mai bune.
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon este programat în perioada 3 - 16 iulie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo