Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tragere la sorți infernală pentru românce la Wimbledon. Cum arată traseele favoritelor la trofeul de la Londra

Andrei Nicolae

Actualizat 28/06/2024 la 12:54 GMT+3

Tragerea la sorți a tabloului feminin de la Wimbledon a avut loc vineri dimineața, iar cele șase românce prezente la Londra și-au aflat viitoarele adversare, unele dintre ele având extrem de mult ghinion. Principalele favorite la turneu, printre care se numără Aryna Sabalenka, Iga Swiatek sau Elena Rybakina.

Sorana Cîrstea & Irina Begu

Credit imagine: Eurosport

Turneul de la Wimbledon va începe lunea viitoare, iar vineri dimineața s-a tras la sorți la Londra tabloul feminin. Cele șase românce angreante în Grand Slam-ul de la Londra nu au avut aproape deloc noroc, ținând cont de adversarele pe care le înfruntă fie chiar din primul tur, fie în eventuale runde viitoare.
Gabriela Ruse va da peste campioana Wimbledon 2022, Elena Rybakina, încă din primul tur, astfel că șansele ei să treacă mai departe sunt extrem de mici. Mult noroc nu a avut nici Anca Todoni, în premieră pe iarba londoneză, care va da peste semifinalista turneului de la Birmingham, italianca Elisabetta Cocciaretto (41 WTA). În cazul, în care va trece formidabil de sportiva din "cizmă", pe româncă ar aștepta-o un tur secund infernal, contra lui Cori Gauff, favorita 3 a turneului.
Tot peste americancă poate da și Sorana Cîrstea, care deși este cap de serie, nu a beneficiat de o tragere la sorți favorabilă. Românca nu ar avea o misiune dificilă neapărat până în turul trei, ținând cont că dă peste Sonay Kartal (295 WTA) în primul tur și peste Clara Burel (43 WTA), însă în turul trei poate da peste Coco.
Ana Bogdan nu a fost nici ea extrem de norocoasă. În primul tur, sportiva din Sinaia va da peste Cristina Bucsa (63 WTA), iar în turul doi ar putea înfrunta campioana Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova.
Irina Begu și Jaqueline Cristian vor debuta la Londra contra lui Lin Zhu (60 WTA), respectiv Bianca Andreescu (165 WTA). Tot în turul trei, la fel ca în cazul Soranei, cele două tenismene ar avea și ele misiuni dificile, ținând cont că pot da peste Qinwen Zheng (8 WTA, în cazul Irinei) și Jasmine Paolini (7 WTA, în cazul lui Jaqueline).
Citește și:

CUM ARATĂ TRASEUL FAVORITELOR LA WIMBLEDON

În ceea ce o privește pe Iga Swiate, proaspăt campioană la Roland Garros, ea debutează la Londra în fața Sofiei Kenin și nu ar trebui să aibă probleme până în optimi, când poate da peste Jelena Ostapenko, care este însă la momentul actual ieșită din formă. Iga se află pe același sfert de tablou cu Marketa Vondrousova și pe aceeași jumătate cu Aryna Sabalenka, astfel că putem avea meciuri extrem de interesante când turneul va mai avansa.
Elena Rybakina pare să aibă cel mai facil drum spre finală dintre favorite, ținând cont că primul test cu adevărat dificil poate apărea abia în sferturi, când poate da peste Elina Svitolina, semifinalista din 2023, sau Ons Jabeur, dublă finalistă la Londra.
Aryna Sabalenka se luptă pentru primul ei Grand Slam pe iarbă, însă va avea o misiune destul de dificilă până să ajungă în ultimul act. Pe traseul virtual al bielorusei se prefigurează un posibil duel cu Mirra Andreeva încă din optimi. Campioana de la AO se află pe aceeași jumătate de tablou cu favorita 3, Cori Gauff, care nu este însă o specialistă pe iarbă.
Sferturile de finală de la Wimbledon, dacă jucătoarele care sunt cap de serie își respectă statutul:
Dueluri tari din primul tur de la Wimbledon:
  • Răducanu - Alexandrova
  • Linette - Svitolina
  • Badosa - Muchova
  • Wozniacki - Parks
  • Ostapenko - Tomljanovic
  • Krejcikova - Kudermetova
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo