Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Pliskova, înainte de finala de la Wimbledon: "N-aș fi vrut pe nimeni altcineva în finală"

Nicu Savin

Publicat 09/07/2021 la 15:24 GMT+3

Wimbledon 2021 | Karolina Pliskova s-a calificat pentru a doua oară în carieră într-o finală de Grand Slam. În finala feminină din acest an de la Wimbledon, jucătoarea din Cehia o va întâlni pe numărul 1 mondial, Ashleigh Barty.

Pliskova.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
La aproape 5 ani de la finala de la US Open, Karolina Pliskova are din nou șansa de a câștiga primul său turneu de Grand Slam. Ajunsă la 29 de ani, jucătoarea din Cehia a revenit în semifinala cu Aryna Sabalenka după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, reușind calificarea în finală după ce a câștigat partida, scor 5-7, 6-4, 6-4.
În ultimul act al competiției, Pliskova o va întâlni pe Ashleigh Barty, lidera clasamentului mondial.

Pliskova: "Este o finală, orice se poate întâmpla"

Ajunsă pentru prima oară în finala de la All England club, Pliskova este încrezătoare în șansele ei și este încântată că va avea un adversar pe măsură în ultimul act. "Nu poate să fie mai bine de atât. Îți dorești să joci împotriva celei mai bune jucătoare în finală. N-aș fi vrut pe nimeni altcineva în afară de Barty în finală", a spus jucătoarea de pe 13 mondial.
Cele două s-au întâlnit de 7 ori până acum, ultima întâlnire având loc în acest an pe zgura de la Stuttgart, acolo unde Barty s-a impus în trei seturi. "Am avut câteva meciuri bune cu ea. Bineînțeles, am și pierdut de câteva ori, dar cred că este foarte dificil să joci împotriva ei. Va fi dificil pe iarbă, în mod special din cauza loviturii ei de slice, dar și a jocului în general", a spus Pliskova.
La fel ca Pliskova, Asheligh Barty se află pentru prima oară în finala turneului de la Wimbledon: "Este o finală, se poate întâmpla orice. Ea are un Grand Slam, dar și pentru ea este prima finală la Wimbledon. Cred că amândouă avem șanse foarte bune. Sper să fie un meci bun de urmărit, mai ales că meciurile cu ea au fost mereu interesante", a mai spus Pliskova.
Finala de pe tabloul feminin de la Wimbledon dintre Ashleigh Barty și Karolina Pliskova se va disputa sâmbătă și va fi transmisă în direct de Eurosport și Eurosport Player de la ora 16:00
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo