Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe cere revenirea jucătorilor ruși și bieloruși la ediția din acest an a Wimbledonului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/02/2023 la 12:08 GMT+2

Septuplul câștigător de Grand Slam, John McEnroe, cere revenirea jucătorilor ruși și bieloruși la ediția din acest an de la Wimbledon, după ce participarea le-a fost interzisă în 2022, pe fondul izbucnirii războiului, iar pentru 2023 nu a fost făcut încă un anunț oficial.

John McEnroe Laver Cup

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Tenismenii din Rusia și Belarus au primit interdicție de a participa la ediția din 2022 de la Wimbledon, însă la ora actuală există suficiente constrângeri, organizatorii resimțind presiunea de a-i accepta pe aceștia la ediția din 2023.
Ultimul care a solicitat acest aspect și a insistat asupra eliminării interdicției este septuplul câștigător de Grand Slam, John McEnroe, în cadrul unei declarații pe care a făcut-o la un eveniment Eurosport.
CITEȘTE ȘI:

Jucătorii din Rusia și Belarus ar putea reveni la Wimbledon 2023

Odată cu izbucnirea războiului pe teritorului Ucrainei, sportul din Rusia și Belarus a avut și el de suferit. Jucătorii nu au mai fost lăsați să participe la diverse evenimente, iar echipele profesioniste au fost excluse din competițiile internaționale.
La Wimbledon, în 2022, organizatorii au aplicat regula potrivit căreia toți jucătorii ruși și bieloruși să nu aibă drept de joc, însă situația s-ar putea modifica în 2023, odată cu existența unor constrângeri asupra celor de la Londra, care ar trebui să accepte la ediția din acest an și tenismeni din cele două țări pedepsite.
"Evident, este o situație oribilă care se întâmplă în război și oamenii o abordează în moduri diferite. Anul trecut nu am fost de acord cu faptul că Wimbledon nu a permis jucătorilor din Rusia și Belarus să joace.
Nu aș fi de acord nici anul acesta. Nu știu ce au de gând să facă. Este o situație pe care nimeni nu și-o dorește. Așa că sperăm că se va schimba ceva care să le permită jucătorilor să joace.
Se întâmplă ca în sportul nostru unii dintre cei mai buni jucători și jucătoare să provină din aceste două țări. Nu cred că ei ar trebui să fie pedepsiți pentru ceva cu care nu au nicio legătură", a explicat John McEnroe la un eveniment Eurosport, potrivit Tennis365.

SCHIMBARE IMPORTANTĂ LA WIMBLEDON 2023

Wimbledon a anunțat că meciurile de pe tabloul masculin de dublu se vor disputa, începând cu acest an, în formatul cel mai bun din trei seturi, fiind ultimul turneu de Grand Slam care renunță la meciurile de cel mai bun din cinci seturi în turneul masculin de dublu.
Wimbledon se alătură celorlalte trei turnee de Grand Slam în ceea ce privește partidele de pe tabloul masculin de dublu. Oficialii de la All England Club au anunțat că, începând cu acest an, partidele de dublu ale băieților se vor juca în sistemul cel mai bun din trei seturi.
Decizia s-a luat după nenumărate consultări cu jucătorii, iar așa se va îmbunătăți și programul, deoarece partidele de dublu masculin vor dura mai puțin după această schimbare de format. De asemenea, organizatorii englezi speră astfel ca mai mulți jucători de simplu să se înscrie și în proba de dublu.
Ultima finală care s-a disputat în acest sistem a fost cea de anul trecut, câștigată de australienii Matthew Ebden și Max Purcell în fața perechii Nikola Mektic/Mate Pavic în cinci seturi, după 4 ore și 11 minute.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo