Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic l-a lăsat fără cuvinte pe Carlos Alcaraz! Dezvăluirea ibericului: "E o nebunie!"

Irina Aldea

Publicat 26/06/2023 la 18:54 GMT+3

Novak Djokovic a făcut legea la Wimbledon la ultimele patru ediții (în total are 7 titluri), iar sârbul are de gând să-l egaleze anul acesta pe Roger Federer, care a câștigat de-a lungul carierei 8 titluri la All England Club. Carlos Alcaraz a văzut o statistică a sârbului și a rămas uluit.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

În curând se vor împlini exact zece ani de la ultima înfrângere a lui Novak Djokovic pe terenul central de la Wimbledon. Acest lucru s-a întâmplat în finala din 2013, când Andy Murray l-a învins pe sârb în trei seturi 6-4, 7-5, 6-4, care este și singura înfrângere a lui Novak într-o finală la Wimbledon.
Din 2012, Djokovic a câștigat șase titluri și a suferit doar două înfrângeri, ambele pe terenul numărul 1. În 2016, Nole a fost învins în turul trei de Sam Querrey, iar un an mai târziu, din cauza unei accidentări, a cedat meciul în fața lui Tomas Berdych pe același teren, alegând să se retragă.

Novak Djokovic l-a lăsat fără cuvinte pe Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz a văzut și el această statistică în timpul săptămânii în care a evoluat la Queen's, iar ibericul speră să fie jucătorul care să rupă această serie de 10 ani în care Djokovic a dominat terenul central de la Wimbledon. Noul lider mondial din ATP a descris statistca lui Djokovic ca fiind "o nebunie".
"Aici la Londra am simțit dragostea oamenilor încă din prima zi și pentru mine este foarte important să simt această energie la Wimbledon. Sper că oamenii mă vor ajuta să trec de toate provocările. Am văzut că Djokovic nu a mai pierdut un meci pe terenul central din 2013, când a cedat în fața lui Andy, așa că sunt 10 ani fără să piardă pe terenul central la Wimbledon. Este o nebunie. Sper ca fanii să mă susțină pentru a avea opțiuni de a schimba această statistică", a spus Carlos Alcaraz la Queen's, după ce a cucerit titlul.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo