Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, plin de tupeu înainte de Wimbledon: "Vreau să îmi văd numele pe acea listă!"

Cristian Mihala

Publicat 29/06/2024 la 20:32 GMT+3

Carlos Alcaraz, campionul în exerciţiu de la Wimbledon, e plin de încredere înainte de debutul ediţiei din 2024 a turneului londonez. Numărul 3 ATP e hotărât să scrie istorie la All Enland Club şi anunţă că va ajunge la nivelul maxim în fazele finale.

Carlos Alcaraz y Novak Djokovic tras la final de Wimbledon 2023

Credit imagine: Getty Images

Dacă va reuși să se impună la Wimbledon și să își apere titlul, atunci murcianul va deveni doar al șaselea jucător care să cucerească atât titlul de la Roland Garros, cât și cel de la All England Club în același an în Era Open. Rod Laver (în 1969), Bjorn Borg (1978-1980), Rafel Nadal (2008), Roger Federer (2009) și Novak Djokovic (2021) au mai reușit acest lucru, astfel că o eventuală performanță a lui Carlitos ar fi uriașă.
Alcaraz şi-a luat o scurtă pauză după French Open, astfel că a jucat un singur turneu pe iarbă înainte de Wimbledon, dar e convins că în a doua săptămână de competiţie se va apropia de nivelul din 2023.
"Să câştigi un Grand Slam este complicat. Evident, este o schimbare de la zgură la iarbă, suprafeţe total diferite. Dar o să încerc, sunt optimist, vreau sa-mi scriu numele pe lista scurtă a câştigătorilor de Roland Garros şi Wimbledon în acelaşi an. Ştiu că va fi foarte complicat și va fi o mare provocare, dar sunt pregătit.
Întotdeauna am spus că este grozav să mă întorc aici, la Wimbledon. Este și mai special să fii campion în exerciţiu. Am amintiri grozave de anul trecut şi abia aştept să încep turneul şi să obțin același rezultat ca în 2023. Mă simt foarte bine după Queen's, am avut multe zile la dispoziţie să îmi adaptez jocul, să mă antrenez și să mă perfecționez.
Mi-am dat seama la Queen's că pot ajunge la 100% din nivelul meu maxim pe iarbă, nu în primul sau al doilea tur, dar poate în semifinală și finală voi fi acolo. Îmi amintesc că am jucat un tenis grozav anul trecut şi sunt convins că voi atinge iar acel nivel", a spus Alcaraz în conferinţa de presă de azi.

Alcaraz visează la Jocurile Olimpice de la Wimbledon

Evident, Alcaraz şi-ar dori să câştige Wimbledonul, dar mai important pentru el sunt Jocurile Olimpice, aşa cum a recunoscut după Roland Garros. Vorbim de o competiţie care are loc o dată la 4 ani, în care îţi rerprezinţi ţara, astfel că o medalie olimpică, dublată de intonarea imnului, în caz de aur, e un sentiment de nedescris.
"Nu este ușor să schimbi suprafața într-o singură săptămână, dar sunt 100% sigur că voi fi la Jocurile Olimpice. Pentru mine este un eveniment incredibil. Va fi prima dată, așa că aștept cu nerăbdare experiența aceasta. Mă voi duce să dau 100%, apoi voi avea foarte puțin timp între momentul în care se termină competiţiile de la Paris și momentul în care începe turneul de la Toronto, unde de asemenea vreau să fiu prezent", a mai spus cel mai tânăr număr unu mondial din istoria tenisului masculin.
Alcaraz va deschide Wimbledon 2024, cu meciul împotriva jucătorului venit din calificări Mark Lajal.
Carlitos are, în teorie, un parcurs facil până în semifinale, acolo unde cel mai probabil îl va întâlni pe numărul unu mondial, Jannik Sinner.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo