Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal de la Wimbledon, după o revenire fantastică

Nicu Savin

Publicat 26/06/2024 la 20:33 GMT+3

Anca Todoni a obținut astăzi biletele pentru ultimul tur al calificărilor de la Wimbledon, după ce a învins-o pe australianca Kimberly Birrell, scor 6-7 (2), 7-5, 6-4. Românca de 19 ani nu a jucat niciodată pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam, astfel că o nouă victorie pe iarba londoneză i-ar garanta debutul în competițiile supreme din tenis.

Anca Todoni

Credit imagine: Getty Images

România a avut 5 reprezentante pe tabloul calificărilor, dar numai două au trecut de primul tur: Gabriela Ruse și Anca Todoni (141 WTA). Vestea bună e că ambele sunt la o singură victorie distanță de accederea pe tabloul principal al Grand Slam-ului londonez.
Ceva mai devreme, Gabi Ruse a învins-o fără emoții pe Dominika Salkova, scor 6-4, 6-3, iar apoi și Todoni a acces în ultima rundă a calificărilor, grație unei victorii superbe în fața australiencei Kimberly Birrell (132 WTA).
Primul set a avut o desfășurare rară pentru un meci de fete, mergându-se cu serviciul până în tie-break. Acolo, experiența superioară a sportivei de la Antipozi s-a văzut și aceasta și-a adjudecat primul set cu 7-6 (2), Partida a continuat fără break până la 5-5 în setul 2, moment în care Anca a reușit să-i spargă pentru prima dată serviciul adversarei, iar apoi și-a făcut serviciul și a trimis meciul în decisiv.

Anca Todoni, aproape de calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon

Deși era jucătoarea care vine din spate, Todoni a părut că se prăbușește în startul setului 3, când Birell s-a desprins repede la 3-0. Anca nu a cedat și a revenit în meci. La 4-4, românca a mai reușit un break, după care a închis meciul pe propriul serviciu. Anca Todoni s-a impus cu scorul final de 6-7 (2), 7-5, 6-4, la capătul a 3 ore și 4 minute de joc, o durată neobișnuită pentru un meci pe iarbă.
Pentru un loc pe tabloul principal de la Wimbledon, Anca Todoni se va duela cu Nuria Parrizas-Diaz (166 WTA), care a furnizat o surpriză și a învins-o cu 2-0 la seturi pe favorita 7 a calificărilor, Arina Rodionova (101 WTA). Având în vedere că iberica nu excelează neapărat pe iarbă (victoriile din calificările de la Wimbledon din acest an au fost primele pe iarbă, după o pauză de 3 ani), Anca Todoni are toate argumentele să spere că va juca pentru prima dată în carieră pe tabloul principal la un Grand Slam.






Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo