Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cresc șansele ca Djokovic să joace la Wimbledon. Condiția impusă de sârb: să câștige turneul!

Maria Olteanu

Actualizat 24/06/2024 la 23:35 GMT+3

Novak Djokovic a reluat antrenamentele după operația de menisc suferită la Roland Garros, iar sârbul are șanse în continuare să evolueze la Wimbledon. Chiar și așa, numărul 2 mondial susține că va participa pe iarba londoneză doar dacă va simți că este suficient de competitiv cât să câștige al treilea Grand Slam al anului.

Novak Djokovic, la complexul de la All England Club. Foto: Wimbledon

Credit imagine: Twitter

Novak Djokovic se recuperează după o accidentare la genunchi suferită în optimi la Roland Garros, iar prezența sa la Wimbledon este încă sub semnul întrebării.
Cu toate acestea, Nole a făcut deja deplasarea la All England Club, pentru a-și începe pregătirea în vederea celui de-al treilea Grand Slam al anului. Sârbul nu este sigur de prezența sa pe iarba londoneză, însă și-a dorit cel mai probabil să vadă dacă este în parametri optimi chiar pe suprafața pe care ar urma să joace peste o săptămână.
Sârbul păstrează în continuare speranțe că ar putea evolua la Wimbledon, iar o decizie o va lua până la tragerea la sorți de vineri. "Îmi place traiectoria mea de până acum", a spus Nole după sesiunea de antrenament de luni, după care a adăugat: "Nu am venit aici să joc câteva runde".
Nole crede că este capabil de revenirea pe teren la nici o lună de la operație, dar nu va lua startul la Wimbledon dacă nu se va simți suficient de competitiv cât să câștige turneul de la Londra.
Luni, sârbul a susținut un antrenament de două ore, în compania lui Federico Coria, numărul 71 mondial.

Djokovic dă orice pe ultima sută de metri pentru a participa la Wimbledon

La antrenamentul de luni, Djokovic a purtat o orteză la genunchiul operat, precum și un manșon de compresie pe brațul drept pentru a ajuta la circulația sângelui, potrivit The Times.
Sârbul a impresionat prin voința arătată, revenind repede pe teren, chiar dacă timpul de recuperare în cazul unei astfel de intervenții era între 4 și 6 săptămâni.
"Nu voi juca știind că aș putea ieși pe teren doar pentru că este Wimbledon", a spus Djokovic. "Voi juca doar dacă știu cu adevărat că sunt într-o stare suficient de bună pentru a merge departe în turneu și a lupta pentru titlu. Nu am venit aici să joc câteva runde. Voi lua totul pe rând, zi de zi, și apoi voi lua o decizie în funcție de sentimentul pe care eu și membrii echipei mele îl vom avea în următoarele patru sau cinci zile. Dacă știu că pot juca aproape de nivelul meu maxim, atunci voi juca. Dacă nu, voi da altcuiva șansa de a juca", a continuat sârbul.
Este imprevizibil ce se va întâmpla odată ce începe turneul pentru mine. Dar îmi place traseul meu de până acum
Nu aș fi aici dacă nu aș fi primit permisiunea echipei medicale. Ei sunt foarte mulțumiți de modul în care decurge totul, așa că iau lucrurile treptat. Încă nu forțez la 100%, dar sper că acest lucru va veni în următoarele câteva zile
La antrenamentul de luni, Djokovic a disputat două tie-break-uri de antrenament cu Coria, câștigându-l pe primul cu 8-6, ca mai apoi să-l piardă pe al doilea cu 9-7."Încă nu am de gând să mă retrag și să am ultimul meu Wimbledon anul acesta", a spus Djokovic. "Vreau să merg mai departe. Această accidentare la Roland Garros s-a întâmplat într-un moment foarte ciudat pe teren. Este prima dată când am avut o accidentare majoră la genunchi, așa că încerc să mă descurc cu ea în fiecare zi. Un lucru este sigur: în ultimele două săptămâni și jumătate am investit multe ore și timp în recuperarea mea", a mai spus multiplul campion.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo