Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"De ce ai vrut neapărat să joci la Wimbledon după operaţie"? Djokovic, pur şi simplu genial

Cristian Mihala

Publicat 01/07/2024 la 13:08 GMT+3

Novak Djokovic a oferit un răspuns savuros azi, într-o conferinţă de presă, când un jurnalist l-a întrebat de ce îşi asumă riscul de a juca la Wimbledon, la doar 3 săptămâni distanţă de la operaţia la genunchi, în contextul în care obiectivul principal din 2024 sunt Jocurile Olimpice.

Nici soţia lui Novak, Jelena, nu înţelege de ce acesta a făcut eforturi supra-omeneşti pentru a juca la Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

După accidentarea de la Roland Garros, Nole părea că va rata al 3-lea Grand Slam al anului. Dincolo de nevoia de recuperare după operaţie, iarba solicită mult genunchii, astfel că specialiştii pronosticau că sârbul se va proteja, pentru a se fi la 100% la Paris, acolo unde ţinteşte singurul titlu major care îi lipseşte: medalia olimpică de aur.
Totuşi, fostul număr unu mondial s-a recuperat în timp record şi etalează deja un nivel incredibil. Ieri, într-un meci de pregătire, Novak a cedat doar 7 gameuri în două seturi contra lui Medvedev şi e sigur că poate concura cu şanse la titlul de la Wimbledon.
Chiar şi aşa, o întrebare l-a măcinat pe unul dintre jurnaliştii prezenţi la conferinţa sârbului de azi, acesta neînţelegând de ce Nole, la 37 de ani, îşi asumă riscul de a participa la All England Club, în condiţiile în care Jocurile Olimpice bat la uşă.
"Este o întrebare bună, şi soţia mea m-a întrebat de ce vreau neapărat să joc la Wimbledon. Am 37 de ani, poate cineva la vârsta mea ar vrea să-și asume mai puține riscuri și să se pregătească pentru Jocurile Olimpice. Îmi doresc însă să nu ratez un Grand Slam atâta timp cât pot juca. Nu e teama de a rata ceva, doar o dorință incredibilă de a juca, de a concura. Mai ales că este Wimbledon, turneul care a fost întotdeauna un vis pentru mine. Simpla idee de a rata Wimbledon nu era corectă.
Trec prin această accidentare la genunchi pentru prima dată în viața mea. Am vrut să văd cât de repede îmi pot reveni, astfel încât să fiu în măsură să concurez pentru 5 seturi, pe iarbă, împotriva celor mai buni din lume. Nu am venit aici să joc câteva runde, vreau să câştig titlul. Ultimele trei zile m-au făcut să fiu optimist că pot concura cu adevărat la cel mai înalt nivel", a spus Djokovic în conferinţa de presă de azi.

Djokovic, traseu ideal la Wimbledon 2024

Djokovic are meciuri foarte ușoare în prima săptămână la Wimbledon, astfel că sârbul poate să își crească forma, astfel încât să aibă șanse reale pentru un al 8-lea titlu la Wimbledon.
Marea dorință a fostului număr unu mondiale era să îl evite pe Alcaraz de pe jumătatea sa și acest lucru s-a produs. Să îi învingi în meciuri succesive pe Carlitos și Sinner părea o misiune mult prea grea pentru un Nole abia revenit după operație, dar, chiar și așa, misiunea de a ajunge în fazele finale nu va fi ușoară.
Sârbul va avea un posibil duel cu Rune, în optimi, care, deși nu are rezultate foarte bune pe i
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.arbă, mereu i-a pus probleme lui Nole în întâlnirile directe anterioare, câștigând în fața lui turneul de ATP 1000 de la Paris, în 2022. Într-un eventual sfert, pe sârb îl va aștepta probabil Hubert Hurkacz, maestrul tie-breakurilor, polonezul fiind în prezent cel mai bun jucător la serviciu din circuit.
O eventuală semifinală i l-ar putea aduce în față lui Djokovic pe Alexander Zverev, finalistul de la Roland Garros. Totuși, trebuie spus că, în ciuda faptului că posedă un serviciu redutabil și e unul dintre cei mai rapizi jucători din circuit, Sascha nu a trecut vreodată în săptămâna a doua la Wimbledon, fiind de departe turneul de Grand Slam cu cele mai slabe rezultate.
Posibilul drum spre al 25-lea titlu de Grand Slam pentru Djokovic

Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo