Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Extraterestrul" Novak Djokovic, din nou pe teren, la 15 zile de la operație! Imagini virale cu Nole

Nicu Savin

Publicat 20/06/2024 la 21:47 GMT+3

Novak Djokovic a postat astăzi un filmuleț pe contul personal de Instagram în care făcea exerciții fizice aproape normale și chiar se antrena cu racheta în mână, astfel că șansele ca el să fie apt pentru a juca la Wimbledon devin o realitate la care nici cei mai optimiști fani ai săi nu sperau după Roland Garros.

Nu se poate așa ceva! Deja accidentat, Djokovic cade rău din cauza terenului și sângerează

Novak Djokovic a avut parte de un ghinion teribil la Roland Garros. În optimile de finală, Nole l-a învins dramatic pe Francisco Cerundolo, chiar dacă era accidentat, dar prețul plătit a fost mult prea mare. Investigațiile ulterioare au scos la iveală că sârbul a suferit o ruptură de menisc, astfel că a fost obligat să se retragă din turneu.
După ce s-a consultat cu echipa sa, Djokovic a luat o decizie radicală, aceea de a se opera imediat, cu speranța că va putea reveni la timp pentru Jocurile Olimpice, principalul său obiectiv în acest an, fără să aibă vreo garanție că va putea participa la Wimbledon. Specialiștii în medicină și mulți sportivi care au suferit accidentări asemănătoare erau sceptici în acest sens și majoritatea dintre ei i-au dat zero șanse sârbului să poată juca la Wimbledon.

Djokovic, înapoi pe teren, la 15 zile după ce a fost operat de menisc

Totuși, cel mai titrat tenismen din istorie pare a avea un fizic "extraterestru", care se poate reface în timp record după orice leziune. La 15 zile de când a suferit intervenția chirurgicală la genunchi, Djokovic face exerciții fizice la o intensitate aproape normală și chiar a început să se antreneze pe terenul de tenis. Zvonurile că este aproape recuperat s-au adeverit azi, când sârbul a postat pe contul personal de Instagram un filmuleț cu el la antrenamente.
E clar că Nole nu a decis de unul singur să schimbe mingi cu sparing-ul său, ci a primit acest accept de la medici. Chiar dacă nu forțează cu nimic, faptul că a început antrenamentele pe teren îi face pe fanii sârbului să viseze cu ochii deschiși că-l vor vedea pe acesta la All England Club, poate chiar cu șanse la câștigarea celui de-al 8-lea titlu pe iarba londoneză.

FRITZ A REVENIT ÎN TIMP RECORD DUPĂ O ACCIDENTARE SIMILARĂ CU CEA A LUI DJOKOVIC

Taylor Fritz, care a suferit aceeași accidentare la Roland Garros, în 2021, a fost contactat de Djokovic pentru a se informa cu privire la cel mai bun program pentru o revenire rapidă. În urmă cu 3 ani, americanul i-a uimit pe toți, participând la All England Club deși medicii îi spuseseră inițial că șansele să joace atât de repede sunt aproape de 0.
"I-am spus cum a fost pentru mine", a dezvăluit yankeul. "O mare parte din problemă se reduce la inflamație și la modul în care reacționezi. Este posibil ca Novak să joace la Wimbledon. Este exact același lucru pe care l-am avut și eu și am jucat. Evident, nu concuram pentru a câștiga un titlu, ci doar mă prezentam pentru a spera să câștig câteva runde - dar este posibil în cazul lui", a mai spus Fritz.
Dublul campion de la Eastbourne a ajuns până în turul al treilea la All England Club în acel an, după ce a început să se antreneze din nou pe terenul de tenis la doar "cinci-șase zile" după operație. "Când am făcut-o, nici măcar nu puteam să merg. Oamenii sunt diferiți chiar dacă vorbim despre aceeași accidentare. De fapt, totul se reduce la nivelul de inflamație. Îți recapeți destul de mult forța maximă imediat. Este mai mult doar inflamația de la operație.
Atâta timp cât poți să o reduci și să începi să joci fără ca aceasta să se umfle din nou, vei fi de fapt în regulă să joci. Făceam trei-patru ore de gimnastică, multă gheață, încercam să mă țin de o dietă care să nu provoace o inflamație suplimentară, pentru că eram foarte hotărât să joc la Wimbledon. Dar pentru mine a fost un pic diferit. Dacă Novak merge la Wimbledon, vrea să fie acolo pentru a câștiga. A juca un întreg turneu este diferit față de mine la momentul respectiv mergând acolo. Oricum am fost cap de serie. Câștigarea a două tururi a fost un rezultat solid pentru mine".
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.







Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo