Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek are aceeași problemă ca Rafa Nadal la Wimbledon? Wilander știe cum poate face poloneza diferența

Dani Morar

Publicat 28/06/2024 la 15:13 GMT+3

Iga Swiatek a aflat că va juca împotriva Sofiei Kenin în primul tur de la Wimbledon, turneu pe care nu l-a câștigat niciodată în carieră. Mats Wilander crede că poloneza are aceeași problemă pe care o avea și Rafa Nadal pe terenurile de iarbă, jocul lor fiind adaptat pentru zgură.

Așa s-a încoronat Iga Swiatek regină la Roland Garros! Rezumatul finalei cu Jasmine Paolini

Iga Swiatek și-a aflat astăzi adversara din primul tur de la Wimledon, urmând să dea peste Sofia Kenin. Wilander crede că liderul mondial are aceeași problemă ca Rafa Nadal pe iarba londoneză, jocul ambilor fiind adaptat pentru zgură, o suprafață mai înceată. Expertul Europsort crede, chiar și așa, că Iga ar trebui doar să creadă în jocul ei, iar primul titlu de la All England Club va veni de la sine.
"Cred că Iga va avea o șansă la câștigarea Wimbledon în fiecare an de acum înainte. Cred că a avut o șansă și în ultimii ani. Cred că încă e destul de tânără. După ce a câștigat Roland Garros, cred că s-a odihnit puțin deoarece nu a jucat atât de multe meciuri.
S-ar putea ca anul acesta să fie mult mai pregătită de stilul meciurilor pe iarbă și nu va fi atât de frustrată când jocul nu fucționează. Cred că ceea ce vedem la ea e asemănător cu ce s-a întâmplat la Nadal, care nu își schimba atât de mult jocul pentru terenul de iarbă. El a realizat că șansele de a câștiga la Wimbledon sunt mici, dar credea că are o șansă.
Cred că Iga va fi concentrată 100%, la fel cum e de fiecare dată când intră pe terenul de tenis, indiferent de turneu. Cred că trebuie să aibă încredere în stilul ei de joc, acela de a lovi cu forehandul cu mai mult spin decât orice jucătoare din circuit. Rafa Nadal a dovedit tuturor că asta e o armă", a declarat Wilander pentru Eurosport.

CUM ARATĂ TRASEUL FAVORITELOR LA WIMBLEDON

În ceea ce o privește pe Iga Swiatek, proaspăt campioană la Roland Garros, ea debutează la Londra în fața Sofiei Kenin și nu ar trebui să aibă probleme până în optimi, când poate da peste Jelena Ostapenko, care este însă la momentul actual ieșită din formă. Iga se află pe același sfert de tablou cu Marketa Vondrousova și pe aceeași jumătate cu Aryna Sabalenka, astfel că putem avea meciuri extrem de interesante când turneul va mai avansa.
Elena Rybakina pare să aibă cel mai facil drum spre finală dintre favorite, ținând cont că primul test cu adevărat dificil poate apărea abia în sferturi, când poate da peste Elina Svitolina, semifinalista din 2023, sau Ons Jabeur, dublă finalistă la Londra.
Aryna Sabalenka se luptă pentru primul ei Grand Slam pe iarbă, însă va avea o misiune destul de dificilă până să ajungă în ultimul act. Pe traseul virtual al bielorusei se prefigurează un posibil duel cu Mirra Andreeva încă din optimi. Campioana de la AO se află pe aceeași jumătate de tablou cu favorita 3, Cori Gauff, care nu este însă o specialistă pe iarbă.
Sferturile de finală de la Wimbledon, dacă jucătoarele care sunt cap de serie își respectă statutul:
Dueluri tari din primul tur de la Wimbledon:
  • Răducanu - Alexandrova
  • Linette - Svitolina
  • Badosa - Muchova
  • Wozniacki - Parks
  • Ostapenko - Tomljanovic
  • Krejcikova - Kudermetova

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo