Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Merge sau nu Djokovic la Wimbledon? "Aş fi şocată să îl văd pe teren. Ar fi un miracol dacă va juca"

Cristian Mihala

Publicat 26/06/2024 la 14:33 GMT+3

Laura Robson, fostă rachetă numărul unu a Marii Britanii, nu crede că Djokovic are şanse să reziste la Wimbledon, fiind imposibil pentru orice om să revină cu şanse la victorie într-o competiţie atât de importantă după o operaţie suferită cu 3 săptămâni înainte.

Novak Djokovic, Wimbledon 2023

Credit imagine: Getty Images

5 iunie 2024 este data la care Djokovic s-a deplasat la o clinică din Paris, după victoria cu Cerundolo, pentru a se opera. Sârbul a fost forţat să renunţe la visul de a atinge cota 25 de Grand Slamuri la Paris, dar a vrut să facă imediat intervenţia chirurgicală, pentru a-şi maximiza şansele de a fi prezent la Wimbledon.
La trei săptămâni distanţă, cel mai titrat jucător din istorie e la Londra şi se antrenează pe iarbă, însă nu mulţi cred în şansele lui la un nou titlu la All England Club. Laura Robson, cândva cea mai bună rachetă a Marii Britanii, nu crede că sârbul poate rezista încă la un meci de 5 seturi, dar şi-a luat o oarecare marjă de eroare: Nole a surprins întotdeauna cu recuperările sale miraculoase, astfel că, dacă e vreun sportiv capabil să facă performanţă după un timp atât de scurt de la o operaţie, Nole este acela.
"Sincer, ar fi un miracol dacă Djokovic va juca la Wimbledon. Ştiu că Fritz a revenit după 3 săptămâni, tot după un Roland Garros, în urma unei intervenţii chirurgicale similare, dar Nole are cu peste 10 ani mai mult decât avea Taylor atunci.
Aş fi şocată să îl văd că e capabil să joace un meci de 5 seturi, dar pe Nole nu poţi să îl scoţi niciodată din calcule pentru nimic. Dacă va fi pe tablou şi dacă va avea culoar bun, s-ar putea să facă o figură frumoasă. Novak nu a fost în 2024 în cea mai bună formă, dar nu e prima oară când scade nivelul pentru ca apoi să revină şi să triumfe, când puţini îi mai dădeau şanse", a spus Laura Robson, citată de Tennis Up To Date.
Djokovic e cine e pentru un motiv. Ar fi putut fi acasă, ar fi putut face orice voia în viaţă, la 37 de ani, dar el e pe iarba de la Wimbledon, încercând să ajungă la un nivel cât mai bun. Dacă nu ar fi crezut că are o şansă să câştige trofeul, nu cred că ar fi bătut drumul până la Londra | Laura Robson

Djokovic se va decide până vineri dacă participă la Wimbledon

Novak Djokovic are timp până vineri, când va fi tragerea la sorţi, să se decidă dacă participă sau nu la Wimbledon. Semnalele au fost pozitive, sârbul jucând în ultimele două zile seturi de pregătire şi afişând un nivel ridicat.
Adversarii nu au fost de nivel ridicat (Coria, un specialist pe zgură şi Tiafo, o umbră a sportivului de acum 2 ani), dar e impresionant că Nole a reuşit să îi învingă în contextul în care acum nici 3 săptămâni era operat şi se deplasa cu ajutorul cârjelor.
De notat că fostul număr unu mondial a anunţat că nu va participa la All England Club dacă nu va simţi că are şanse reale să triumfe, dar în acest moment totul indică o prezenţă a sa pe iarba londoneză.
"Nu voi juca doar pentru că este Wimbledon", a spus Djokovic. "Voi juca doar dacă știu cu adevărat că sunt într-o stare suficient de bună pentru a merge departe în turneu și a lupta pentru titlu. Nu am venit aici să joc câteva runde. Voi lua totul pe rând, zi de zi, și apoi voi lua o decizie în funcție de sentimentul pe care eu și membrii echipei mele îl vom avea în următoarele patru sau cinci zile. Dacă știu că pot juca aproape de nivelul meu maxim, atunci voi juca. Dacă nu, voi da altcuiva șansa de a juca", a continuat sârbul.
Novak Djokovic s-a impus în 7 rânduri la Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021, 2022), fiind egalul lui Pete Sampras. Doar Roger Federer, cu 8 succese pe iarba de la All England Club e mai titrat.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo