Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick McEnroe a prezis că Djokovic nu câștigă niciun titlu de Grand Slam în 2024! "Oamenii au crezut că sunt nebun!"

Irina Aldea

Publicat 28/06/2024 la 20:16 GMT+3

Patrick McEnroe își menține predicția de la începutul sezonului, conform căreia Novak Djokovic nu va câștiga niciun Grand Slam în acest an, deoarece îi vede pe Carlos Alcaraz și Jannik Sinner ca "mari favoriți" la câștigarea Wimbledon-ului.

Novak Djokovic, Wimbledon 2024

Credit imagine: Getty Images

După un sezon de mare succes în 2023, în timpul căruia a câștigat Australian Open, Roland Garros și US Open, mulți experți se așteptau la același lucru din partea lui Djokovic în acest an. Cu toate acestea, fostul număr 28 mondial, Patrick McEnroe, nu a fost unul dintre acești specialiști, considerând că Djokovic va rămâne, cel puțin în 2024, "blocat" la 24 de titluri majore.
Și până acum s-a dovedit a avea dreptate, deoarece marele campion sârb a pierdut în semifinala de la Australian Open și apoi s-a retras înainte de sferturile de finală de la Roland Garros după ce a suferit o ruptură de menisc la genunchiul piciorului drept. El a suferit o intervenție chirurgicală și pare pregătit să joace anul acesta la Wimbledon. Câștigător a șapte trofee la All England Club, Djokovic ar fi în mod normal jucătorul de învins, dar situația lui de anul acesta ridică mai multe semne de întrebare.
Fostul căpitan al Statelor Unite în Cupa Davis, Patrick McEnroe, este de părere că Alcaraz, campionul en-titre de la Wimbledon, are un avantaj față de Sinner, Djokovic fiind pe locul al treilea: "Presupunerea mea este că Djokovic este acolo să exerseze, să vadă cum se simte, cum răspunde de la o zi la alta. În mod clar, el încearcă să joace", a spus McEnroe pentru ESPN.
CITEȘTE ȘI:

McEnroe a prezis că Djokovic nu câștigă niciun titlu în 2024. Patrick își menține părerea

"Încerc să îmi dau seama ce s-ar întâmpla cu Djokovic dacă ar fi 100% sănătos, care ar fi șansele, pentru că acum Alcaraz și Sinner sunt mari favoriți. Alcaraz este principalul favorit, aș zice. Sinner este chiar în spatele lui, extrem de aproape. Apoi, există o diferență mare față de locul trei, Novak. Presupun că marea diferență se datorează mai ales problemei de la genunchi. Apoi există o diferență și mai mare față de al patrulea, al cincilea, al șaselea jucător care ar putea câștiga turneul, [Alexander] Zverev, [Daniil] Medvedev, [Stefanos] Tsitsipas, tenismeni de tipul acesta.
Eu am spus de fapt la începutul anului, oamenii au crezut că sunt nebun, poate că sunt, dar nu credeam că Djokovic va câștiga un turneu major în acest an dintr-o varietate de motive. Acum trebuie să spun că ideea ca el să joace la Wimbledon, dacă există un loc unde ar putea reuși cu această accidentare, acesta este. Poate că de asta are nevoie pentru a se inspira. El a părut puțin neinspirat în cea mai mare parte a acestui an, cu siguranță între Australia și Roland Garros, unde a suferit acea accidentare", a mai spus McEnroe.
După tragerea la sorți, în care Djokovic a evitat partea de tablou în care se regăsesc Sinner și Alcaraz, McEnroe a făcut încă o precizare: "Aș înclina în continuare spre cei doi băieți mai tineri. Cred că amândoi au depășit pragul de a câștiga turnee majore. Ar fi interesant ca Djokovic să treacă de un tur sau două și să pară Djokovic pe care l-am cunoscut la Wimbledon și să încerce să obțină al optulea titlu. În opinia mea, cred că Alcaraz este cel mai bun, dar cred că Sinner este chiar acolo cu el".
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo