Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patru românce joacă luni la Wimbledon, pe Eurosport! Când intră în "focurile" competiției Djokovic, Alcaraz și Sinner

Irina Aldea

Actualizat 28/06/2024 la 15:38 GMT+3

Au mai rămas doar două zile până la începutul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, în direct pe Eurosport și în aplicația Max. În urma tragerii la sorți de vineri am aflat cum arată tablourile de joc, dar și numele sportivilor care vor evolua luni și marți la All England Club în turul inaugural.

Sorana Cîrstea, Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Wimbledon se întoarce pentru cea de-a 137-a ediție a turneului de la All England Club. La ediția de anul trecut, Marketa Vondrousova a produs un șoc, numărul 6 mondial asigurându-și primul titlu de Grand Slam învingând-o pe Ons Jabeur în ultimul act. Carlos Alcaraz a fost încoronat campion la Wimbledon masculin pentru prima dată după ce l-a învins pe campionul absolut, Novak Djokovic, la capătul unui meci de tip thriller de cinci seturi. Numărul 3 mondial va încerca anul aesta să-și apere titlul cucerit anul trecut, după doar câteva săptămâni de la triumful de la Roland Garros.
România are anul acesta șase reprezentante pe tabloul de simplu feminin, după ce Anca Todoni și Gabriela Ruse au trecut cu succes de calificări la al treilea turneu de Grand Slam al anului. După tragerea la sorți programată vineri la Londra am aflat cum arată tablourile de joc masculin și feminin, iar de curând am primit și confirmarea în privința sportivilor care vor debuta luni sau marți la All England Club în turul inaugural.
CITEȘTE ȘI:

Patru românce joacă luni la Wimbledon! Când debutează Djokovic, Alcaraz și Sinner

Chiar dacă deocamdată nu cunoaștem programul primelor zile de concurs, am aflat totuși numele mari care vor intra în concurs luni și marți. Luni vor intra în concurs nu mai puțin de patru românce: Cîrstea, Begu, Cristian și Todoni. Pe lângă sportivele noastre îi vom vedea în acțiunea și pe Sinner, Alcaraz, Medvedev, Ruud, Dimitrov, Paul, Gauff, Sabalenka, Osaka, Raducanu, Paolini, Badosa, Muchova, Azarenka, Stephens. Un lucru este cert, Carlos Alcaraz va deschide luni acțiunea pe terenul central din poziția de campion en-titre, de la ora 15, ora României. Ibericul îl va întâlni în primul tur pe estonianul Mark Lajal, ocupant al locului 262 ATP. Sinner va debuta împotriva germanului Yannick Hanfmann (95 ATP).
Marți le vom ține pumnii Anei Bogdan și Gabrielei Ruse la Wimbledon. Tot în a doua zi de concurs îl vom urmări la treabă pe cel mai titrat tenismen de la Wimbledon prezent pe tabloul principal, Novak Djokovic, câștigător a șapte trofee în carieră. Sârbul va debuta împotriva cehului de pe locul 123 ATP, Vit Kopriva, pe care nu l-a mai întâlnit niciodată în carieră până acum. Tot marți vor debuta și Zverev, Rublev, Draper, De Minaur, Murray, Tsitsipas, Swiatek, Rybakina, Vondrousova, Jabeur, Pegula, Kerber, Wozniacki.
Cu cine joacă româncele la Wimbledon în primul tur:
  • Sorana Cîrstea – Sonay Kartal
  • Ana Bogdan – Cristina Bucșa
  • Jaqueline Cristian – Bianca Andreescu
  • Irina Begu – Lin Zhu
  • Anca Todoni – Elisabetta Cocciaretto
  • Gabriela Ruse – Elena Rybakina
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo