Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a anunțat programul primei zile de la Wimbledon! La ce ore joacă Begu, Cîrstea, Todoni și Cristian

Nicu Savin

Publicat 29/06/2024 la 14:47 GMT+3

Au mai rămas două zile până la startul Wimbledon 2024, iar organizatorii au anunțat deja programul de luni. În prima zi, 4 românce vor juca la All England Club: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Anca Todoni și Jaqueline Cristian. Pe Central, Carlos Alcaraz va deschide balul, iar Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Aryna Sabalenka sau Cori Gauff sunt alte nume importante care vor intra în concurs.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Wimbledon 2024 va începe luni și totul este pregătit pentru un adevărat regal al tenisului pe iarbă în următoarele două săptămâni. Vineri a avut loc tragerea la sorți, iar astăzi organizatorii au anunțat deja programul primei zile. La masculin se vor juca partidele din primul tur de pe jumătatea superioară, unde se regăsesc Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, iar la feminin cele de pe jumătatea inferioară, unde principala favorită e Aryna Sabalenka.
Casa Pariurilor Wimbledon
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor
Emoțiile românilor vor fi la cote ridicate încă din primele ore de competiție, deoarece 4 dintre cele 6 reprezentante ale noastre pe tabloul feminin vor fi pe teren în ziua inaugurală.
Prima care va intra în concurs va fi Irina Begu (127 WTA), care se va duela cu chinezoaica Lin Zhu (160 WTA). Partida dintre cele două va fi prima pe terenul 9 și va începe la ora 13:00 (ora României).
Imediat după terminarea meciului Begu - Zhu, în jurul orei 15:00, pe același teren va intra o altă reprezentantă a României, Anca Todoni, care va debuta pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam. Sportiva de 19 ani ar fi trebuit să joace cu italianca Elisabetta Cocciaretto (41 WTA), dar aceasta s-a retras după tragerea la sorți. Ca atare, Todoni o va întâlni pe Olga Danilovic (116 WTA), care a intrat pe tablou din postura de lucky-loser.
Sorana Cîrstea va fi a 3-a sportivă din țara noastră care va intra pe iarba londoneză în prima zi de concurs. Cap de serie 29, Sori are, cel puțin pe hârtie, o misiune facilă în prima rundă, urmând a o întâlni pe Sonay Kartal (295 WTA), o jucătoare venită din calificări. Meciul dintre cele două va fi al 3-lea pe terenul 15 și va începe în jurul orei 18:00, având în vedere că primele două partide de pe acel teren sunt de masculin.
După meciul Soranei, pe terenul 15 va avea loc partida dintre Jaqueline Cristian (62 WTA) și Bianca Andreescu (165 WTA). În mod normal, meciul va începe în jurul orei 20:00.

Wimbledon 2024 | Carlos Alcaraz va juca în primul meci pe Central de la această ediție

În ceea ce privește cele mai mari arene din complexul de la All England Club, acolo vor juca majoritatea starurilor care încep competiția luni. Conform obiceiului, pe Central, balul va fi deschis de campionul en-titre. Așadar, primul meci al zilei va fi cel dintre Carlos Alcaraz și Mark Lajal, un jucător venit din calificări.
Ibericul merge foarte încrezător la Wimbledon după succesul de la Roland Garros și nu s-a ferit să afirme că își propune câștigarea trofeului.
Dacă se va impune la All England Club, Alcaraz va intra în categoria selectă a tenismenilor care au făcut dubla Roland Garros - Wimbledon în același an. Doar 5 jucători au reușit această performanță în toată istoria tenisului: Rod Laver (1969), Bjorn Borg (1978, 1979, 1980), Rafa Nadal (2008, 2010), Roger Federer (2009) și Novak Djokovic (2021).
Pe tabloul masculin, Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Casper Ruud, Grigor Dimitrov sau Matteo Berrettini sunt alte nume importante care vor intra luni în focul competiției de la Londra.
La feminin, Aryna Sabalenka, Cori Gauff, Emma Răducanu, Naomi Osaka sau Jasmine Paolini se numără printre jucătoarele cu nume care vor juca luni, dar capurile de afiș vor fi duelurile Azarenka - Stephens și Badosa - Muchova.
Programul de luni de la Wimbledon pe Central (cu începere de la ora 15:30)
  • Carlos Alcaraz - Mark Lajal
  • Emma Raducanu - Ekaterina Alexandrova
  • Caroline Dolehide - Cori Gauff
Programul zilei de luni de la Wimbledon pe terenul 1 (cu începere de la ora 13:00)
  • Alexander Kovacevic - Daniil Medvedev
  • Emina Bektas - Aryna Sabalenka
  • Jannik Sinner - Yannick Hanfmann
Programul zilei de luni de la Wimbledon pe terenul 2 (cu începere de la ora 13:00)
  • Grigor Dimitrov - Dusan Lajovic
  • Stan Wawrinka - Charles Broom
  • Naomi Osaka - Dianne Parry
  • Victoria Azarenka - Sloane Stephens
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo