Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se inspiră de la Djokovic și vrea să câștige Wimbledon! "L-am întrebat pe Novak cum a făcut"

Dani Morar

Actualizat 30/06/2024 la 18:22 GMT+3

Wimbledon 2024 va începe luni, în direct pe Eurosport și aplicația Max. Naomi Osaka a vorbit cu Novak Djokovic înainte de debutul său pe iarba londoneză și nu s-a ferit să-i ceară sfatul sârbului.

Naomi Osaka și Novak Djokovic.

Credit imagine: Getty Images

Wimbledon 2024 începe mâine, iar sâmbătă am aflat deja programul pentru prima zi de concurs. 4 românce joacă în prima zi. Prima care va intra în concurs va fi Irina Begu (127 WTA), care se va duela cu chinezoaica Lin Zhu (160 WTA). Partida dintre cele două va fi prima pe terenul 9 și va începe la ora 13:00 (ora României).
Betano.
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Naomi Osaka caută primul succes la All England Club și debutează luni împotriva franțuzoaicei Diane Perry, la doar o zi înainte de ziua de naștere a fetiței sale. Nipona a recunoscut că are o oarecare frică de această suprafață și a vorbit cu Novak Djokovic, cerându-i sfaturile marelui campion sârb.
"Ziua fiicei mele e marți, așa că va fi o zi emoționantă. Este o călătorie grozavă și sunt binecuvântată să am o fetiță fericită, cu multă energie. Este un vis să fiu cu ea aici.
Încerc să alunec pe iarbă. L-am întrebat pe Novak Djokovic cum a făcut-o. Am încercat de câteva ori, dar mi se pare înfricoșător. Cred că trebuie să aștept ca iarba să se usuce puțin. El mi-a spus că nu contează dacă o să cazi, trebuie să te ridici și să continui. Mi-a spus să depășesc această frică", a declarat Osaka, potrivit presei de la Wimbledon și citată de iol.co.za.

Novak Djokovic a disputat câteva meciuri de pregătire înainte de Wimbledon

Novak Djokovic a avut o primă parte de sezon dezamăgitoare, nereușind să câștige niciun turneu până acum. La această contraperformanță au contribuit din plin și problemele fizice. Totul a culminat cu accidentarea la genunchi de la Roland Garros, care l-a determinat să se retragă înaintea sfertului cu Casper Ruud. Investigațiile au arătat că suferise o ruptură de menisc și sârbul a decis să se opereze de urgență în capitala Franței, sperând că poate salva restul sezonului.
La vremea respectivă toți experții în medicină au fost de acord că Nole are șanse mici să se recupereze până la Wimbledon, dar corpul marelui campion a răspuns excelent și prezența sa pe iarba londoneză este o certitudine. Ajuns încă de la începutul săptămânii la Londra, Djokovic a început să se antreneze din ce în ce mai intens și se pare că genunchiul său rezistă oricărei solicitări.
Joi, Nole a jucat un set și câteva game-uri de antrenament cu Jannik Sinner (cei doi au decis să întrerupă partida la 6-3, 1-2 pentru italian), iar vineri a revenit pe teren pentru un meci demonstrativ în compania lui Daniil Medvedev, la Hurlingham. Djokovic nu doar că a rezistat la schimburi destul de intense, dar a și câștigat partida fără drept de apel, scor 6-3, 6-4, semn că fizicul său este într-o stare optimă.
Medvedev nu e un specialist al ierbii și e clar că rusul nu a forțat foarte tare, dar faptul că Djokovic a câștigat atât de ușor e o veste extraordinară pentru fanii săi. Nole nu a făcut rabat de la efort și a reușit să facă și spectacol, reușind câteva lovituri superbe, la care rusul nu a avut răspuns.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo