Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, cu gândul la Big 3 înainte de Wimbledon! "Nadal, Federer și Djokovic au ajuns la 100%"

Dani Morar

Publicat 29/06/2024 la 22:08 GMT+3

Jannik Sinner este pregătit de debutul la Wimbledon, acolo unde ajunge cu un moral bun după titlul cucerit la Australian Open și semifinala de la Roland Garros. Italianul a declarat că obiecitvul său este de a ajunge la 100% din capacități, așa cum au reușit și jucătorii din BIG 3.

Sinner, campion la Halle. Noul lider mondial, la primul titlu pe iarbă din carieră

Jannik Sinner și-a aflat adversarul din primul tur de la Wimbledon în urma tragerii la sorți, astfel că va da peste Yannick Hanfmann. Italianul caută primul titlu pe iarba londoneză, iar pentru asta se inspiră de la cei mai buni.
Betano.
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Înainte de debutul de la All England Club, Sinner a făcut o analiză asupra jucătorilor din Big 3, de la care încearcă să învețe câte ceva. Liderul mondial a fost impresionat de felul în care Rafa Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic au reușit să ajungă la 100% din capacitățile pe care le aveau, autodepășindu-se.
"Sunt norocos deoarece am început să joc tenis ca un hobby, iar acum a devenit jobul meu principal. În mintea mea încă e un hobby. Ador să ies pe teren și să joc. Cred că nu sunt lucruri negative. Știu cât de multe sacrificii a trebuit să fac pentru a fi aici. Întotdeauna e o onoare să intru în teren. Cred că acesta e motivul pentru care iubesc tenisul, nu iau nimic de-a gata.
Este despre cum s-au autodepășit ca jucători luptând unul cu celălalt (despre Rafa Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic). Au ajuns la 100% din ce au putut da. Acesta ar fi și visul meu, să ajung la finalul carierei convins că am atins 100% din abilitatea fizică, tenisul și mentalitatea mea", a declarat Sinner pentru site-ul oficial de la Wimbledon.

Programul zilei de luni de la Wimbledon

În ceea ce privește cele mai mari arene din complexul de la All England Club, acolo vor juca majoritatea starurilor care încep competiția luni. Conform obiceiului, pe Central, balul va fi deschis de campionul en-titre. Așadar, primul meci al zilei va fi cel dintre Carlos Alcaraz și Mark Lajal, un jucător venit din calificări.
Ibericul merge foarte încrezător la Wimbledon după succesul de la Roland Garros și nu s-a ferit să afirme că își propune câștigarea trofeului.
Dacă se va impune la All England Club, Alcaraz va intra în categoria selectă a tenismenilor care au făcut dubla Roland Garros - Wimbledon în același an. Doar 5 jucători au reușit această performanță în toată istoria tenisului: Rod Laver (1969), Bjorn Borg (1978, 1979, 1980), Rafa Nadal (2008, 2010), Roger Federer (2009) și Novak Djokovic (2021).
Pe tabloul masculin, Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Casper Ruud, Grigor Dimitrov sau Matteo Berrettini sunt alte nume importante care vor intra luni în focul competiției de la Londra.
La feminin, Aryna Sabalenka, Cori Gauff, Emma Răducanu, Naomi Osaka sau Jasmine Paolini se numără printre jucătoarele cu nume care vor juca luni, dar capurile de afiș vor fi duelurile Azarenka - Stephens și Badosa - Muchova.
Programul de luni de la Wimbledon pe Central (cu începere de la ora 15:30)
  • Carlos Alcaraz - Mark Lajal
  • Emma Raducanu - Ekaterina Alexandrova
  • Caroline Dolehide - Cori Gauff
Programul zilei de luni de la Wimbledon pe terenul 1 (cu începere de la ora 13:00)
  • Alexander Kovacevic - Daniil Medvedev
  • Emina Bektas - Aryna Sabalenka
  • Jannik Sinner - Yannick Hanfmann
Programul zilei de luni de la Wimbledon pe terenul 2 (cu începere de la ora 13:00)
  • Grigor Dimitrov - Dusan Lajovic
  • Stan Wawrinka - Charles Broom
  • Naomi Osaka - Dianne Parry
  • Victoria Azarenka - Sloane Stephens
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo