Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek s-a "şters" de pe lista marilor favorite la Wimbledon. Anunţul polonezei

Cristian Mihala

Publicat 30/06/2024 la 14:49 GMT+3

Iga Swiatek a evitat să se declare favorită la Wimbledon, deşi domină autoritar clasamentul mondial, după retragerea lui Ashleigh Barty. Poloneza nu a avut niciodată, însă, rezultate mari pe iarbă, astfel că e extrem de precaută privind şansele de a îşi trece în palmares All England Club în 2024.

Iga Swiatek à Wimbledon 2023

Credit imagine: Getty Images

Deși este ciudat că Iga Swiatek nu este printre marile favorite la titlu la Wimbledon, relația ei cu iarba continuă să progreseze. Tenismena poloneză ajunge la All England Club fără să fi jucat vreun turneu anterior pe această suprafaţă în 2024, la doar 20 de zile după ce a câștigat un nou trofeu la Roland Garros.
La Media Day, de sâmbătă, numărul unu mondial a explicat care sunt așteptările ei de la Grand Slam-ul britanic, unde niciodată nu a reuşit să treacă de sferturile finală.
"Simt că este un turneu foarte complicat, nu îți poți construi forma și jocul pentru a-ți atinge nivelul maxim la Wimbledon. Este un turneu puțin diferit. Jucătorii care nu ajung ca favoriți îl pot câștiga, oportunitatea este mai mare pentru ei.
Eu fac mai multe greșeli decât pe alte suprafețe, totul va depinde de modul în care mă voi adapta. Trebuie să mă concentrez pe procesul de a deveni o jucătoare mai bună aici, să învăț să joc cel mai bun tip de tenis pe iarbă, nu să mă concentrez pe clasament sau pe așteptările care vin odată cu ierarhia.
Mă bucur că am venit mai devreme la Londra, pentru că este o mare diferență între iarba pe care o avem în Polonia și aceasta. Zi de zi, am luat ritmul, simțind mingea mai bine. Anul acesta am avut o pregătire puțin diferită. Aș fi putut juca un turneu pe iarbă înainte de Wimbledon, dar nu știu dacă aș fi fost la fel de proaspătă", a spus numărul unu mondial.
Unul dintre obiective a fost să îmi îmbunătăţesc serviciul şi apăs mai mult cu el. Am reuşit să o fac, sper să o demonstrez şi la Wimbledon. Mi-a mers bine la antrenament, dar acum am în faţă meciuri tari, sper ca progresul pe care consider că l-am făcut să se vadă | Iga Swiatek.
Multe vor depinde de forma celorlalte mari favorite, Rybakina şi Sabalenka acuzând probleme medicale înainte de All England Club, dar e limpede că Swiatek nu îşi pune multe speranţe pentru câştigarea turneului. Lucru de înţeles, în care următorul ei mare obiectiv, după cucerirea Roland Garros, e medalia olimpică de aur. Ja Jocurile Olimpice se va juca pe zgura de la French Open, astfel că Iga, una dintre cele mai bune din istorie pe suprafaţa roşie, va fi aproape imposibil de oprit.

Wilander crede că Swiatek se poate impune la Wimbledon

Wilander crede că liderul mondial are aceeași problemă ca Rafa Nadal pe iarba londoneză, jocul ambilor fiind adaptat pentru zgură, o suprafață mai lentă. Expertul Europsort crede, chiar și așa, că Iga ar trebui doar să creadă în jocul ei, iar primul titlu de la All England Club va veni de la sine.
"Cred că Iga va avea o șansă la câștigarea Wimbledon în fiecare an de acum înainte. Cred că a avut o șansă și în ultimii ani. Cred că încă e destul de tânără. După ce a câștigat Roland Garros, cred că s-a odihnit puțin deoarece nu a jucat atât de multe meciuri.
S-ar putea ca anul acesta să fie mult mai pregătită de stilul meciurilor pe iarbă și nu va fi atât de frustrată când jocul nu fucționează. Cred că ceea ce vedem la ea e asemănător cu ce s-a întâmplat la Nadal, care nu își schimba atât de mult jocul pentru terenul de iarbă. El a realizat că șansele de a câștiga la Wimbledon sunt mici, dar credea că are o șansă.
Cred că Iga va fi concentrată 100%, la fel cum e de fiecare dată când intră pe terenul de tenis, indiferent de turneu. Cred că trebuie să aibă încredere în stilul ei de joc, acela de a lovi cu forehandul cu mai mult spin decât orice jucătoare din circuit. Rafa Nadal a dovedit tuturor că asta e o armă", a declarat Wilander pentru Eurosport.
Iga Swiatek nu a avut o tragere la sorţi ideală pentru al treilea Grand Slam al anului. Ea e pe aceeaşi jumătate cu Rybakina, campioana din 2022, iar în sferturi posibilă adversară i-ar putea fi Marketa Vondrousova, "regina" de anul trecut.

Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo