Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tot ce trebuie să știi despre Wimbledon. Când e tragerea la sorți + cu cine joacă cele 6 românce prezente pe tablou

Irina Aldea

Actualizat 27/06/2024 la 20:25 GMT+3

Wimbledon 2024 începe luni, în direct pe Eurosport și în aplicația Max, însă vineri, pe 28 iunie, aflăm cum arată tablourile principale de joc. România va avea nu mai puțin de șase reprezentate pe tabloul principal feminin, iar toate privirile vor fi ațintite asupra starurilor mondiale: Djokovic, Alcaraz, Sinner, Sabalenka, Swiatek, Gauff, printre altele.

Wimbledon 2024

Credit imagine: Getty Images

Wimbledon se întoarce pentru cea de-a 137-a ediție a turneului de la All England Club. La ediția de anul trecut, Marketa Vondrousova a produs un șoc, numărul 6 mondial asigurându-și primul titlu de Grand Slam învingând-o pe Ons Jabeur în ultimul act. Carlos Alcaraz a fost încoronat campion la Wimbledon masculin pentru prima dată. Numărul 3 mondial va încerca anul aesta să-și apere titlul cucerit anul trecut, după doar câteva săptămâni de la triumful de la Roland Garros.
În 2023, Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic într-un thriller de cinci seturi. Sârbul a revenit la Londra la doar câteva săptămâni după operația la genunchiul drept în urma rupturii de menisc suferite la Roland Garros. Joi, sârbul a părut că ridică intensitatea de pregătire în meciul de antrenament cu Sinner, ceea ce ne face să credem că va alege să participe anul acesta mai degrabă decât să se retragă. Pe de altă parte, Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice de la Paris.
CITEȘTE ȘI:

Tot ce trebuie să știți despre Wimbledon 2024, în direct pe Eurosport și Max

Cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului va avea loc între 1 și 14 iulie 2024, finala masculină urmând să se desfășoare pe 14 iulie, după ultimul act de la feminin care e programat pe 13 iulie. Tragerea la sorți a tablourilor principale va avea loc vineri, pe 28 iunie, de la ora 10, ora locală, ora 12, ora României.
O certitudine în privința programului este faptul că Alcaraz, campionul en-titre de la Wimbledon, va debuta luni, 1 iulie, de la ora 15, ora României, pe Centre Court. Prin urmare, ibericul va juca în al doilea tur, dacă se califică, miercuri. Rămâne de văzut pe ce parte de tablou va ateriza spaniolul, având în vedere că este favoritul numărul 3, după Sinner și Djokovic.
Pe lângă starurile care se bat la trofeu, există și câteva absențe notabile. Cele mai sonore nume care nu pot participa la Grand Slam-ul britanic sunt Nick Kyrgios, Milos Raonic și Jiri Lehecka, pe lângă absența lui Rafael Nadal, în timp ce la feminin nu există pierderi semnificative. Dacă vorbim despre favoriții la titlu, trebuie să-i menționăm pe Jannik Sinner, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic ca fiind cei mai puternici candidați dintre bărbați. La feminin merită evidențiate Aryna Sabalenka, Coco Gauff, Elena Rybakina și Ons Jabeur, care urmărește să revină și să câștige pentru prima dată finala de la Wimbledon, după cele două pierdute.

România e reprezentată la Wimbledon de șase jucătoare

Cinci românce au pornit la drum în calificările de la Wimbledon, însă doar două au reușit să obțină biletul pentru tabloul principal. Este vorba despre Gabriela Ruse și revelația Anca Todoni, care la doar 19 ani promite un progres impresionant. Ruse a trecut în calificări de Arango, Salkova și Boskovic fără a ceda vreun set. De cealaltă parte, Todoni s-a calificat în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam după ce le-a învins pe Makarova, Birrell și Parrizas-Diaz cedând un singur set în turul secund.
Andreea Mitu (212 WTA), Miriam Bulgaru (219 WTA) și Irina Bara (220 WTA) au luat de asemenea startul în calificări, însă au pierdut în primul tur. Pe tabloul principal avem deja patru reprezentante: Sorana Cîrstea (va fi favorită numărul 29), Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian, cărora li se alătură așadar Gabriela Ruse și Anca Todoni. La masculin, din păcate, nu avem niciun reprezentant.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo