Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste bombă de la Wimbledon: Sabalenka a suferit o accidentare rară: "Nu știu dacă voi juca"

Cristian Mihala

Publicat 29/06/2024 la 16:47 GMT+3

Aryna Sabalenka le dă mari emoții fanilor săi înainte de Wimbledon 2024. Bielorusa, clasată pe locul 3 în ierarhia mondială, a dezvăluit că a suferit o accidentare rară și că prezența ei la al 3-lea Grand Slam al anului e sub semnul întrebării.

Aryna Sabalenka skreczowała w ćwierćfinale

Credit imagine: Getty Images

Dubla câștigătoare de la Australian Open a uimit asistența prezentă la conferința de presă de azi, dezvăluind că a suferit o accidentare complicată și extrem de puțin comună, la umăr, ceea ce îi afectează serviciul.
Durerile când servește sunt mari și, involuntar bielorusa are tendința să se protejeze și să nu pună aceeași forță ca de obicei, iar în acest moment nu este sigură 100% că va putea juca la All England Club. Sabalenka ar trebui să debuteze pe iarba londoneză luni, în prima zi de concurs, adversară urmând a-i fi Emina Bektas (o sportivă din SUA care nu a depășit niciodată turul întâi la turneele de Grand Slam).
"Nu pot servi fără dureri. Am consultat medicii și mi-au spus că e o accidentare incredibil de rară, foarte puțini jucători au afectați mușchiul acesta care îmi dă bătăi de cap.
În acest moment nu sunt la 100% și există chiar pericolul să nu pot juca la Wimbledon. Există acest pericol, da, dar eu și echipa mea facem tot ce e posibil pentru a fi cât mai aproape de o formă normală la startul competiției", a dezvăluit Sabalenka în conferința de presă de azi.

Sabalenka era văzută principala favorită la titlu la Wimbledon 2024

Anunțul e unul teribil, în contextul în care Sabalenka era considerată de mulți specialiști principala favorită la titlu. Asta și pentru că Iga Swiatek, numărul unu mondial, a ajuns o singură dată în a doua săptămână la All England Club (nu a trecut de sferturi), iarba fiind de departe suprafața sa sensibilă.
În schimb, Sabalenka, posesoarea celui mai bun serviciu din lume, are două semifinale la rând la Wimbledon, cu mențiunea că în 2022 nu a participat, din cauza războiului provocat de Rusia și susținut de președintele țării sale, Belarus.
În plus, un argument solid pentru Aryna era traseul de la All England Club 2024, ea evitând-o pe Rybakina de pe jumătatea sa de tablou. Pe hârtie, Sabalenka ar avea de îndeplinit o simplă formalitate până spre fazele finale, dacă ar fi în forma optimă din punct de vedere fizic.
Nu în ultimul rând, Sabalenka a spus că regretă că nu va fi la Jocurile Olimpice, dar a trebuit să ia decizia aceasta gândindu-se la sănătatea sa.
"Am decis să sacrific Jocurile Olimpice pentru cariera mea, pentru sănătatea mea. Sper din tot sufletul să pot fi prezentă la următoarea ediție", a mai spus bielorusa.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo