Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste fabuloasă pentru Novak Djokovic: "Surse de încredere mi-au spus asta!"

Cristian Mihala

Publicat 20/06/2024 la 11:29 GMT+3

Novak Djokovic are o șansă reală să joace la Wimbledon, deși medicii erau sceptici cu privire la acest lucru. Nole nu doar că a început să alerge, dar ieri a lovit și pentru prima oară mingea, după operația suferită la genunchi.

Novak Djokovic (SRB) [2] celebrates during his match against Carlos Alcaraz (ESP) [1] in their Gentlemen's Singles Final during day fourteen of The Championships Wimbledon 2023 at All England Lawn Tennis and Croquet Club

Credit imagine: Getty Images

Dacă chirurgul care l-a operat la Paris a considerat "puțin probabil" că va putea juca la Wimbledon, Novak Djokovic va încerca să demonstreze, încă o dată, că al său corp are o putere de regenerare mai mare decât a oricărui alt sportiv.
Nole a revenit în sala de forță la câteva zile după intervenția chirurgicală, efectuând exerciții de stretching, iar ieri a primit ok-ul pentru a alerga. Mai mult, se pare că sârbul s-a băgat chiar la joc, astfel că fanii lui pot visa la al 8-lea succes de la Wimbledon.
Comentatorul de tenis Craig Shapiro, cunoscut în lumea tenisului pentru podcastul său și aparițiile de la ESPN, a venit cu ultimele știri despre starea fostului număr unu mondial.
"Surse de încredere îmi spun că Novak a lovit miercuri pentru prima oară mingea după operația la genunchi suferită și face tot posibilul pentru a juca la Wimbledon. Să vedem ce se întâmplă", a dezvăluit Craig Shapiro, citat de We Love Tennis.
În acest moment e prematur să afirme cineva cu certitudine că Nole va fi prezent sau nu la al 3-lea Grand Slam al anului, dar e limpede că șansele să îl vedem pe iarba londoneză au crescut exponențial. Multe vor depinde de cum va răspunde în continuare organismul său și de opinia medicilor, mai ales că iarba pune presiune mai mare pe genunchi decât alte suprafețe. Djokovic nu va risca, dacă nu e sigur că nu se pune problema de o recidivă, obiectivul lui numărul unu fiind Jocurile Olimpice, unde nu a cucerit încă aurul (singurul trofeu important care îi lipsește din inegalabila-i carieră).

Fritz a revenit în timp record după o accidentare similară cu cea a lui Djokovic

Taylor Fritz, care a suferit aceeași accidentare la Roland Garros, în 2021, a fost contactat de Djokovic pentru a se informa cu privire la cel mai bun program pentru o revenire rapidă. În urmă cu 3 ani, americanul i-a uimit pe toți, particând la All England Club deși medicii îi spuseseră inițial că șansele să joace atât de repede sunt aproape de 0.
"I-am spus cum a fost pentru mine", a dezvăluit yankeul. "O mare parte din problemă se reduce la inflamație și la modul în care reacționezi. Este posibil ca Novak să joace la Wimbledon. Este exact același lucru pe care l-am avut și eu și am jucat. Evident, nu concuram pentru a câștiga un titlu, ci doar mă prezentam pentru a spera să câștig câteva runde - dar este posibil în cazul lui", a mai spus Fritz.
Dublul campion de la Eastbourne a ajuns până în turul al treilea la All England Club în acel an, după ce a început să se antreneze din nou pe terenul de tenis la doar "cinci-șase zile" după operație. "Când am făcut-o, nici măcar nu puteam să merg. Oamenii sunt diferiți chiar dacă vorbim despre aceeași accidentare. De fapt, totul se reduce la nivelul de inflamație. Îți recapeți destul de mult forța maximă imediat. Este mai mult doar inflamația de la operație.
Atâta timp cât poți să o reduci și să începi să joci fără ca aceasta să se umfle din nou, vei fi de fapt în regulă să joci. Făceam trei-patru ore de gimnastică, multă gheață, încercam să mă țin de o dietă care să nu provoace o inflamație suplimentară, pentru că eram foarte hotărât să joc la Wimbledon. Dar pentru mine a fost un pic diferit. Dacă Novak merge la Wimbledon, vrea să fie acolo pentru a câștiga. A juca un întreg turneu este diferit față de mine la momentul respectiv mergând acolo. Oricum am fost cap de serie. Câștigarea a două tururi a fost un rezultat solid pentru mine".
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo