Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander "a soluționat" cea mai "fierbinte" dezbatere înainte de Wimbledon! De ce e diferit Djokovic de Federer și Nadal

Irina Aldea

Publicat 28/06/2024 la 14:40 GMT+3

Cum se compară cu adevărat Novak Djokovic cu Roger Federer și Rafael Nadal? După ce Federer a vorbit despre sârb - care se străduiește să fie apt pentru a juca la Wimbledon săptămâna viitoare - în documentarul său recent, Mats Wilander și-a spus părerea despre lipsa slăbiciunii în cazul sârbului.

Federer, Djokovic, Nadal - Sursă foto: ClutchPoints

Credit imagine: Twitter

Mats Wilander și-a spus părerea despre măreția lui Novak Djokovic și a reacționat la apariția surpriză a sârbului la Londra, cel mai longeviv lider mondial din istorie luptând pentru a fi apt la timp pentru Wimbledon. Expertul Eurosport a recunoscut că "este atât de surprinzător să îl văd pe Novak" înapoi la Londra atât de repede după ce a suferit o accidentare la genunchi la Roland Garros, problemă care l-a forțat să se retragă înainte de sferturile de finală.
Djokovic s-a antrenat la All England Club înainte de începerea turneului de săptămâna viitoare, ceea ce i-a uimit pe mulți experți, Wilander însuși fiind de părere că sârbul va reveni la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Jucătorul în vârstă de 37 de ani, care se regăsește pe tabloul principal de joc, va încerca să egaleze recordul de opt titluri la Wimbledon al lui Roger Federer.
CITEȘTE ȘI:

Mats Wilander a dat verdictul! Care e de fapt diferența dintre Federer, Nadal și Djokovic

Wilander a fost întrebat de Arnold Montgault de la Eurosport cum se compară "cei trei mari" Federer, Djokovic și Nadal: "Cu Novak, cred că atunci când a intrat în circuit la început, nu i-am văzut măreția pentru că măreția lui era mai mult în interiorul lui decât în exterior", a spus Wilander: "Cred că la Roger și Rafa, măreția se vedea. O puteai vedea în lovitură, în tehnică.
Toată lumea vrea să joace ca Roger Federer. Cu Novak e diferit, el lovește mingea ca majoritatea profesioniștilor. Doar că lovește cu reverul la fel ca alți profesioniști care au cel mai bun rever din joc, și lovește cu forehand-ul la fel ca toți ceilalți profesioniști care au cele mai bune lovituri de dreapta din joc, și își lovește serviciul în aceleași locuri ca Roger Federer, care avea cel mai bun serviciu din joc. Ceea ce nu ne-am dat seama este că nu existau slăbiciuni nicăieri în jocul său, pe nicio suprafață. Cred că a fost nevoie de ceva timp pentru ca toată lumea să înțeleagă că el nu are slăbiciuni. Federer are o slăbiciune. Nadal are slăbiciuni. Djokovic nu are așa ceva", a precizat Mats Wilander.
Wilander a recunoscut că a fost un șoc să-l vadă pe Djokovic pregătindu-se pentru Wimbledon pe iarba de la All England Club, înainte de o posibilă revenire miraculoasă în circuit după accidentarea de la Roland Garros: "Este atât de surprinzător să-l vezi pe Novak, la Londra după doar câteva zile înainte de Wimbledon, neștiind dacă va juca. Dar asta este măreția lui Novak: nu se uită la locul 1 în clasamentul mondial, nu se uită să câștige cele mai multe titluri de Grand Slam, se uită la situația de zi cu zi.
Aș crede că simte că trebuie să meargă la Wimbledon pentru a intra în acel spirit competitiv, pentru a se pregăti și pentru a încerca să fie gata să joace un meci în ceea ce, cel mai probabil, este cel mai important turneu din cariera sa: Wimbledon. Dacă se va pregăti să joace sau nu, nu știu, dar se pregătește să facă parte din turneu.
Apoi, dacă se retrage, se retrage în ultima secundă, dar cred că asta este măreția, că a înțeles că trebuie să fie în acel mediu. Chiar dacă nu joacă, îl va ajuta să devină un jucător mai bun. Îl va ajuta să se întoarcă mai repede, astfel încât să fie complet pregătit să joace la Jocurile Olimpice, mai târziu în vară. Dacă ar fi acasă, poate că s-ar putea antrena mai bine, dar, în același timp, nu va juca cu jucători de același nivel ca atunci când merge la Wimbledon și se antrenează pe iarbă", a mai spus expertul Eurosport.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo